This is our meeting-place. Mr B, Mrs B og the tre Billy B´s. Come, sit down. We have som stories to tell. Mum set the table. She started writing. Hopefully we will share many a nice tale in here. For more info; see first blog posted february 2005.

Tuesday, August 02, 2005

Stemningsbilder fra ei anna tid

For 30 år siden hadde de ikke strøm i Mogan. Man brukte stearinlys om kvelden. (Derfor syns de vår tradisjon med å tenne stearinlys til kos er merkelig - for de er det fortsatt en påminning om "bak-evja")
Pedro og Amalia ( de er like gamle som oss - NB!) fortalte her om kvelden om hvordan gutta pleide å liste seg rundt med kompiser og instrumenter og stille seg utenfor vinduet til ei utvalgt jente og synge serenade. Amalie sa at jentene pleide å komme ut for å høre ( og vise sin interesse): " Men ikke jeg," fnis, skråblikk til Pedro " jeg var altfor sjenert.."
Pedro fortalte at kompisen hadde ei jente i kikkerten nede i Puerto Mogan. Så de tok sykkelen til Pedro og guitaren og en timple (liten guitar) og syklet veien (ikke asfaltert) ned i mørket på denne ene sykkelen. Sang serenanden sin og syklet og gikk opp igjen.
Etterhvert kom det litt strøm som var påslått fra x til x. (husker ikke) Det jeg husker var at de hadde kino, men hvis ikke filmen var ferdig til 24.00 - så var det ikke mer film, for da ble strømmen skrudd av.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home