This is our meeting-place. Mr B, Mrs B og the tre Billy B´s. Come, sit down. We have som stories to tell. Mum set the table. She started writing. Hopefully we will share many a nice tale in here. For more info; see first blog posted february 2005.

Tuesday, August 02, 2005

Lanzarote

Vi har vært på tur til Lanzarote. Der var det; mye himmel, dramatiske landskap, frisk og tørr (ikke varm og fuktig) luft, krystallklart badevann, rene og vakre omgivelser, mye kunst. Vi har lagt ut noen bilder. Jeg må legge ut et bilde til, og det er av vinranker. Det som dyrkes der vannes når det plantes, og så holder det. Hvordan? Jo, de dekker med minst 20 cm picón/vulkansk stein. Denne steinen suger til seg nattduggen og sørger for at den transporteres ned til plantene og ikke fordamper i løpet av dagen. Svære plantefelt er helt svarte med grønne flekker (plantene) innimellom. Plantene graves også ned i en dump og de bygger en steinvegg mot nord for å beskytte mot vinden. Veldig spennnende å se.

César Manrique er arkitekten bak kunst og kultur på øya. Egentlig bak det meste. De skal ikke bygge høyere enn 2 etasjer, husene skal være hvite med - var det grønne eller blåmalte rammer? Kanksje begge deler. Det er utpreget søppelsortering. Fem forskjellige farger på søplekassene på flyplassen (skulle tatt bilde av det, og!). Jepp, denne øya er verdt et besøk, folkens!
For vår del fikk vi også fornyet kontakten med gammelt bekjentskap. Vi bodde hos Hilde og Blas, som vi egentlig kjenner mest gjennom Siv og Hans Kristian. Men nå jobber Erik og Hilde sammen på Los Teques, internatet for skolen her, og da.. Lucky us!! Det var superhyggelig.

1 Comments:

Blogger B-gjengen said...

Hello mum! Nice to see you in cyberspace. Sprek dame!! We love you !!

11:52 am

 

Post a Comment

<< Home